Keuzes maken. Het blijft lastig! Waar doe je goed aan?

Acht jaar geleden hebben wij een keuze gemaakt met een behoorlijke impact. Ik neem je graag mee in mijn verhaal.

Ruim 9 jaar geleden was ik in gesprek met een binnenvaartschipper. Hij vertelde toen dat hij in spanning zat, omdat hij elk moment gebeld kon worden door pleegzorg. Hij had namelijk samen met zijn vrouw een heel traject doorlopen en met goed gevolg afgerond, zodat ze in aanmerking kwamen voor een pleegkind. En nu waren ze recent gebeld door pleegzorg, omdat ze een gezin zochten voor een jongentje van 1,5 jaar oud. Hij en zijn vrouw konden niet wachten tot het moment dat ze met hem kennis zouden maken. En juist die dag zouden ze te horen krijgen wanneer ze hem zouden gaan zien.

De manier waarop die man sprak over de aankomende kennismaking met zijn pleegzoon, geweldig! Het leek wel of zijn vrouw op elk moment kon bevallen, zo enthousiast en zenuwachtig was hij.
Het gesprek dat ik met die schipper had, heeft mij toen ook aan het denken gezet. Was dat misschien ook iets voor ons?
We hadden inmiddels een zoon gekregen en waren daar super blij mee. Hij groeide als kool en het ontbrak hem (naar ons idee) aan niets. Maar we beseften ook des te meer, dat er heel veel kinderen in Nederland geboren werden bij de ouders niet goed voor hen konden zorgen. Toen ontstond bij ons dan ook de vraag: zouden wij geschikt zijn als pleegouders? Ons huis maar ook zeker ons hart was er groot genoeg voor, maar konden wij dat ook wel aan? Met andere woorden, waren wij daar wel geschikt voor?

Vaak voordat je een keuze maakt die behoorlijke impact kan hebben op je leven, ga je vaak eerst op onderzoek uit. Je denkt erover, slaapt er een paar nachtjes over, praat erover, leest erover. Ook ik heb dat gedaan. Niet alleen op het moment dat het idee ontstond om misschien pleegouder te worden, maar ook toen ik over nadacht om voor mezelf te gaan beginnen.

Ik had het idee om een eigen onderneming te starten. Ik wilde ondernemers ondersteunen en begeleiden bij financieringsaanvragen maar ook bij het verbeteren van de kwaliteit binnen hun organisatie. Ik ging dan ook een training volgen om te leren ondernemen en hoe ik het beste mijn onderneming kon opzetten. Tijdens die training kwam ook aan bod of je wel geschikt was als ondernemer. Er werd je dan ook onder andere de vraag gesteld, wil je echt voor jezelf gaan beginnen? Past dit bij jou?

De keuze om voor mezelf te beginnen heb ik op 12-12-2017 definitief gemaakt, door me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel! Mijn onderneming “Colan MKB advies” was een feit.

Nieuwsgierig naar welke keuze we uiteindelijk hebben gemaakt met betrekking tot pleegzorg en waarom? Blijf met volgen!

Geef een reactie